Prikazani svi od ukupno 16 rezultata

Prikazani svi od ukupno 16 rezultata

Solarni Paneli – Sistemi – Akumulatori

EL testirani solarni moduli nema grejanja na vrućim tačkama. Bypass diode minimiziraju pad snage izazvan hladom i osiguravaju izvrsne performanse u okruženjima sa slabim osvetljenjem pruža dobre performanse tokom dugog vremenskog perioda.

Aluminijski okvir otporan na koroziju za dugotrajnu upotrebu na otvorenom, omogućavaju pločama da traju decenijama. Antirefleksno staklo visoke prozirnosti. Razvodna kutija sa oznakom IP65 pruža potpunu zaštitu od čestica okoline i mlaznica vode pod niskim pritiskom.

Može se koristiti za mnogo različitih namena. Kompatibilan sa pretvaračima na mreži i van mreže.

Ovi paneli su opremljeni muškim i ženskim konektorima solarnih panela koji dolaze uz panele.

Prethodno izbušene rupe na poleđini panela omogućavaju brzo postavljanje i učvršćivanje.

Polikristalni ili multikristalni  paneli su solarni paneli koji se sastoje od nekoliko kristala silicijuma u ​​jednoj PV ćeliji. Nekoliko fragmenata silicijuma se topi zajedno da bi se formirale pločice polikristalnih panela. U slučaju polikristalnih panela, bačva rastopljenog silicijuma koji se koristi za proizvodnju ćelija se ostavlja da se ohladi na samom panelu. Ovi paneli imaju površinu koja izgleda kao mozaik. Paneli su kvadratnog oblika i imaju sjajnu plavu nijansu. Kako u svakoj ćeliji postoji više kristala silikona, tako polikristalni paneli dozvoljavaju malo pomeranja elektrona unutar ćelija. Ovi solarni paneli apsorbuju energiju sunca i pretvaraju je u električnu. Polikristalni paneli su veoma izdržljivi, ali imaju tendenciju da traju nešto kraće od monokristalnih panela. Na njih više utiču i visoke temperature, što smanjuje njihovu produktivnost u najtoplijim danima. Kada solarni panel ima veću efikasnost, on pretvara veći procenat sunčeve svetlosti u električnu energiju.

Prihvatljiva maksimalna temperatura polikristalnih solarnih panela je 85 °C dok je prihvatljiva minimalna temperatura -40 °C.